Lichtjesparade door Schiedam-Centrum

04-12-2019 Uit Redactie

 
SCHIEDAM -  Een lichtjesparade door Schiedam-Centrum. Mooi Werk organiseert die wandeltocht, te houden op 14 december.

Het 'script' voor de tocht is gebaseerd op het prentenboek Lost & found van Oliver Jeffers. Het gaat over de IJskoningin die het verhaal vertelt van het jongetje dat op een dag een pinguïn voor zijn deur vindt. "Het jongetje denkt dat de pinguïn verdwaald is en besluit hem te helpen. Vindt de pinguïn zijn weg naar huis? Neem een lichtje mee en ga met de IJskoningin op avontuur", aldus de organisatie. Het moet een 'avontuurlijke theatrale' parade worden door het hartje van de stad. Bedoeld voor jong en iets minder jong; kinderen en oma's en opa's en alles daar tussenin.

Voorafgaand aan de tocht wordt tussen tien en vijf voorgelezen uit Lost & Found, met name het verhaal 'Laat me niet alleen'. Dat gebeurt in de bibliotheek in de Korenbeurs. Vanaf half vier kan bij Mooi Werk op de Hoogstraat een 'lichtje' maken: een kaars of lampion, op bijzondere wijze versierd.

De parade begint om vijf uur, bij Mooi Werk. De tocht zal naar verwachting een uur vergen. Aanmelden, zeker voor het lichtje-maken, is gewenst. Dat kan bij cultuurscout Caty, E: caty@stichtingmooiwerk.nl.