Lou uit Sgkiedam vandaag in de bioscoop

21-11-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - Goeie recensies voor Loes Luca en de makers van Mi Vida. De flim gaat vandaag in première in 86 Nederlandse bioscopen.

Luca speelt in de film Lou Welter, een kapster uit Schiedam. Zij vindt zichzelf opnieuw uit onder de Zuid-Spaanse zon. "In het prachtig subtiele scenario staan vriendschap en levensmoed centraal", stelt De Volkskrant. Andere kranten, als NRC, Telegraaf en Trouw, geven vier sterren aan de film. Ook televisiegidsen als Tros Kompas en Filmtotaal geven een hoge beoordeling.

Volgens Volkskrantrecensente Pauline Kleijer liggen de flauwe grappen op de loer. "Neem alleen al de cursus Spaans waarvoor de zestiger Lou zich heeft ingeschreven. Daar komen voornamelijk jongeren op af, dus de scheve blikken laten zich uittekenen. Of neem Lou zelf, die bedeesde vrouw in haar tuttige roze bodywarmer: dat wordt vast lachen om haar onbeholpenheid. Kleijer: "Het mooie van Mi Vida is de zelfverzekerde kalmte waarmee de film al die verwachtingen omzeilt. Er mag best worden gelachen in dit feelgooddrama, maar dan het liefst op onverwachte momenten. En zeker niet om de hoofdpersoon, die voortdurend haar waardigheid behoudt."

Mi Vida betekent de eerste grote hoofdrol van Luca in een speelfilm, na kleinere rollen in hits als Ja zuster, nee zuster en Huisvrouwen bestaan niet. Andere rollen worden gespeeld door de Spaanse actrice Elvira Mínguez en door Anniek Pheifer, Mark Kraan en Loïc Bellemans. Het script is speciaal voor Luca geschreven door Roos Ouwehand.

Mi Vida is een feelgoodmovie, gemaakt door regisseur Norbert ter Hall. Hij verwacht een graantje mee te pikken van de populariteit van tv-programma’s als Ik Vertrek en Chateau Meiland, want de Schiedamse kapster vertrekt naar een onbestendige toekomst in het zonnige zuiden. Maar: "Mi Vida is een overtuigend, sterk geacteerd komisch drama met een warm hart", aldus de Volkskrant.

Mi Vida is onder meer te zien bij de Pathébioscopen De Kuip en Schouwburgplein.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd