‘Stedelijk’: nieuwe initiatieven in moeilijke tijden

30-05-2020 Uit Redactie

Margi Geerlinks volgde Schiedammers in Coronatijd, zoals vuilnisman Richard


SCHIEDAM – Het Stedelijk Museum Schiedam gaat volgens het principe voor-wat-hoort-wat, bezoekers gratis binnenlaten.

Pinkstermaandag introduceert het een museumkaartje waarbij je gratis naar binnen mag, in ruil voor een wederdienst. Idee erachter is dat mensen het als gevolg van de Coronacrisis financieel lastiger hebben. In plaats van geld kan een attentie dan ook genoeg zijn voor de toegang, aldus directeur Deirdre Carasso. Uiteraard moet een ticket wel gereserveerd worden. Dat kan in dit geval met een mailtje naar Dorien.


Een ander initiatief waarmee het museum voor beeldende kunst snel wil beginnen is de zogenaamde tandemrondleiding. “In de culturele sector werken veel zzp-ers, museumdocenten en rondleiders die nu geen groepen kunnen rondleiden en dus niks verdienen”, aldus Carasso. “Tegen een gereduceerd tarief kan je met zijn tweeën of met een gezin, een rondleider boeken. Zo steun je iemand in de culturele sector en heb je een bijzonder museumbezoek.”

Het museum opent maandag voor het eerst weer de deuren voor publiek, sinds vrijdag 13 maart. Bezoek is alleen mogelijk na reservering en binnen een bepaald tijdslot. Te zien zijn onder meer de foto’s van Margi Geerlinks met Schiedam in Coronatijd, de installatie Zwerm van Zoro Feigl, werk van Theo Gootjes en Jan Eric Visser dat ook al voor de sluiting te zien was en de troostkunst-affiches die al op heel veel plekken in de stad achter ramen te vinden zijn.


Gerelateerd