Lustrum popfestival 'Where we’ve met'

13-07-2019 Uit Redactie

'Where we’ve met' op het Dirkzwager-terrein

SCHIEDAM - Dit weekeinde vindt in Schiedam voor de vijfde keer het popfestival 'Where we’ve met' plaats, ditmaal op het 'Dirkzwager-terrein' met de ingang van het festivalterrein tegenover molen De Palmboom.

Projectleidster Shanna van der Nat is tevreden over de bezoekersaantallen. Op vrijdagavond kwamen er driehonderd bezoekers en om zaterdagavond zes uur stond de dagteller al op vijfhonderd. "Het is drukker dan vorig jaar. Het lijkt wellicht niet druk omdat we een groter festivalterrein hebben dan vorig jaar toen het festival werd gehouden op de Kloosterplaats, maar we zijn tevreden, zeker gezien het nog tegenvallende weer. Vanavond loopt het nog voller met tegen tien uur vanavond als hoofdact Splendid", zei Shanna van der Nat aan het begin van de zaterdagavond, waarop TESSEL op het grote podium optrad en daarna Annabel Laura op het 'acoustic podium'. "Ik ben trots op het hele team en alle vrijwilligers die deze lustrum-editie van het festival hebben neergezet. Onze ambitie is om te laten zien dat je als jongeren iets wilt, dat je het kunt en om te laten zien dat Schiedam zoveel potentie heeft. We zitten hier in een vergeten stuk Schiedam, dat ontwikkeld zal gaan worden, midden tussen het culturele erfgoed. Kijk eens om je heen, de kerken die je ziet en de verschillende molens. Volgend jaar graag weer én we hebben het toevoegen van een festivalcamping nog steeds op ons verlanglijstje staan."

Het is voor de eerste keer dat het festival uit drie dagen bestaat: morgen is er de familiedag. Vanaf tien uur 's ochtends is er een peuterdisco. Vanaf half twaalf tot vier uur 's middags zijn er muziekoptredens. Ook is er een literair programma, samengesteld in samenwerking met Bibliotheek Schiedam en het Literair Gezelschap. Kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper (bekend van onder meer ‘Het Zakmes’) draagt gedichten voor volwassenen voor. Merlijn Kerkhof (muziekrecensent bij De Volkskrant) vertelt over zijn boek over The Amazing Stroopwafels. Verder treden onder anderen Sander Groen en stadsdichter Yvette Neuschwanger op.