Categorieën

Service

Maarten Biesheuvel overleden

Maarten Biesheuvel overleden
Uit

Maarten Biesheuvel overleden

  • Redactie
  • 30-07-2020
  • Uit
Maarten Biesheuvel overleden

'Ik kan me nog goed herinneren de dag dat ik u voor het eerst zag', ondertitelde de NOS, maar vergat daarachter te zetten dat Biesheuvel daar 'in Schiedam' aan toevoegde; beeld NOS


SCHIEDAM - Schrijver Maarten Biesheuvel is overleden.

Biesheuvel werd op 23 mei 1939 op de Vlaardingerdijk geboren en bleef tot zijn twintigste wonen in Schiedam. Na zijn diensttijd verhuisde Biesheuvel naar Leiden. Ook Biesheuvels vrouw Eva Biesheuvel-Gütlich was Schiedamse. Zij overleed in 2018, kort nadat beiden in een spraakmakende uitzending van De Wereld Draait Door elkaar de liefde hadden verklaard. Maarten las in de uitzending een liefdesbrief voor die hij schreef vanuit een instelling waar hij verbleef vanwege zijn psychische problemen. Eva gold als 'steun en toeverlaat' voor de schrijver, die geregeld in 'het gekkenhuis' verbleef.

Ook in 2018 bracht Biesheuvel nog de bundel 'Verhalen uit het gekkenhuis' uit.

Dertien jaar na zijn vertrek uit Schiedam debuteerde Biesheuvel met de verhalenbundel 'In de bovenkooi' en sindsden groeide zowel zijn oeuvre als reputatie. De geboren Schiedammer wordt gezien als 'een van de beste verhalenvertellers van het Nederlands taalgebied'. In 2007 krijgt Biesheuvel de P.C. Hooftprijs.