Marceline de Waard bij het Schiedams Boekhuis

21-10-2021 Uit Advertorial


SCHIEDAM - Schrijfster Marceline de Waard presenteert op zondag 31 oktober haar vierde boek ‘Terugkeer’, een Schotse eilandnovelle.

Locatie: Jeneverie ’t Spul, Hoogstraat 92 in Schiedam. Aanvang 14.00 uur. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop en de toegang is gratis.

‘Terugkeer’

De ferry komt achter de landtong vandaan en vaart langzaam de haven in. Zodra het schip is aangemeerd, gaat de klep open. Veertig jaar valt weg. Bevrijding, verwachting en de overtuiging dat hij nooit terug zou keren, rolt hem tegemoet. Het gevoel uit die tijd brengt zijn verdoofde binnenste tot leven en laat de wond van het verlies opnieuw schrijnen.
Getekend door het leven keert Dough terug naar het eiland waarvan hij als jongeman bezwoer dat hij er nooit meer een voet op zou zetten. Zijn vader ligt op sterven, tijd om zijn plek als Laird van de Hebridensmaragd over te nemen. De gevoelens van de eilanders zijn gemengd: houden zijn woorden daadwerkelijk een betere toekomst voor het eiland in?

Sinds 2017 maakt Marceline de Waard (1964) haar kinderdroom waar: schrijver zijn. ‘Terugkeer – een Schotse eilandnovelle’ is haar vierde boek. Eerder verscheen bij Ambilicious: - Verlangen en nog meer zondagverhalen - Thuisreis (roman) - Schandalig en andere zondagverhalen Ook zijn verhalen van haar hand gepubliceerd in verschillende (wedstrijd)bundels

Programma

- De uitgever, Inanna van den Berg - Ambilicious, aan het woord - Marceline over het schrijven van Terugkeer
- Boektrailer

- Uitreiking eerste exemplaar - Signeersessie en napraten