Museumdirecteur gaat in museum de boksring in

17-07-2019 Uit Redactie

Boksschool De Haan (fotografie: Bob van der Vlist)

SCHIEDAM - Het Stedelijk Museum Schiedam en Boksschool De Haan houden op 14 en 15 september aanstaande het 'Wim de Haan Memorial'-weekend. Dit is een weekend vol boksen, kunst en verhalen.

Hoogtepunt van het weekend is, zo schrijven de organisatoren, de Wim de Haan Memorial op 14 september in de kapel van het museum. Dit is een avond met bokswedstrijden ter nagedachtenis aan Wim de Haan. Er zullen zeven wedstrijden plaatsvinden met boksers uit Schiedam en Rotterdam. De slotwedstrijd is die tussen museumdirecteur Deirdre Carasso en de Rotterdamse beeldhouwster Anne Wenzel.

De bokschool daagde de museumdirecteur uit om tijdens het weekend zelf de ring in te stappen. Deirdre Carasso ging deze uitdaging aan, omdat ze niet alleen graag de grenzen van het museum verlegt, maar ook die van haarzelf. Als Anne wint krijgt ze carte blanche op één verdieping in het museum. Als Deirdre wint, krijgt ze carte blanche in het atelier van Anne.

De inloop van de bokswedstrijden in het museum op zaterdagavond 14 september is om 19.30 uur. De eerste wedstrijd start om 20.00 uur. Kaarten voor deze boksavond kunnen worden besteld via de website van het museum www.stedelijkmuseumschiedam.nl. Er is keuze uit staanplaatsen (12,50 euro) en VIP-plaatsen (50,00 euro). 

Het weekend is ter nagedachtenis aan de bokser Wim de Haan die met zijn boksschool aan de Lange Haven 15b stadsgeschiedenis schreef. Behalve trainer van een groot aantal bokstalenten was hij een markant figuur in Schiedam en daarbuiten. Hij was ook geïnteresseerd in cultuur, met name poëzie en muziek. Tijdens het weekend zijn er daarom tal van culturele activiteiten georganiseerd waarbij de ring kunst en boksen met elkaar verbindt. Er worden onder meer lezingen over de historie van Boksschool De Haan, over kunst en boksen en over kunst en schrijven gegeven. Gerelateerd