Music Distillery haalt Stones-muzikanten naar Schiedam

13-06-2018 Uit Redactie

Nathalie Lans; foto: Paul de Graaff


SCHIEDAM – De tweede editie van Music Distillery brengt 'grote' namen naar Schiedam, onder wie Rolling Stones-vocalist Bernard Fowler en saxofonist Tim Ries, vooral bekend van The Rolling Stones Project uit 2008, waarin hij met een jazzy interpretatie van bekende nummers kwam.

Music Distillery heeft echter meer muzikanten gestrikt, die bepaald niet de eersten de besten zijn. Nueva Manteca maakt met Latinjazz furore in Noord- en Zuid-Amerika. De Nederlandse jazzdrummer John Engels, die speelde met Stan Getz, Ben Webster en Chet Baker, viert zijn 65-jarige loopbaan in Schiedam. Hij wordt op zijn jubileum bijgestaan door de wereldberoemde Schiedamse trompettist Jan van Duikeren en de in Londen geboren Nederlandse jazzmusicus Benjamin Herman.

“Natuurlijk ontbreken hippe jonge bandjes zoals Power to the Pipo niet”, zegt programmeur Nathalie Lans. Uit de wereldberoemde Rosenberg-familie komt gitaarvirtuoos Mozes Rosenberg met zijn al even indrukwekkende muziekvrienden. “Grooven wordt het met de uit New York afkomstige Don Braden, Joris Teepe en Dave Stryker, die funky jazz spelen. Ook de eveneens uit New York afkomstige Joseph Bowie zal vast en zeker de zaal plat spelen”, belooft Lans. I

Kenners noemden Jazz Distillery vorig jaar een North Sea Jazz Festival-in-het-klein. Omdat het om meer muzikale stromingen ging, is de naam Jazz Distillery veranderd in Music Distillery. “Het wordt een driedaags muziekfestival voor jong en oud, van jazz tot blues, van rock tot funk”, zegt Lans, die met haar muziekbedrijf NL2 de programmering verzorgt in opdracht van het stichtingsbestuur dat bestaat uit Frans van Krugten, Rob Roskam en Enno Lobo.

Music Distillery vindt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober plaats in de Noletloodsen aan de Buitenhavenweg.


Gerelateerd