Music Distillery wil verbroederen

08-10-2018 Uit Redactie

Jazz Distillery vorig jaar, dit jaar Music Distillery


SCHIEDAM - Niet langer Jazz Distillery maar Music Distillery. De nieuwe uitgave van het festival uit de koker van het voormalige Jazz Podium Waterweg wil vooral een festival zijn met een distillaat van verschillende muziekstijlen - en heeft zich daarom voor zijn tweede editie een nieuwe naam aangemeten.

Niet alleen jazz, maar ook blues, rock, gipsy en funk komen langs tijdens de Schiedamse driedaagse.

Onveranderd op het festival, komend weekend in de Noletloodsen aan de Buitenhavenweg, is de flinke bezetting aan muzikanten. Organisator Nathalie Lans is er 'trots op'. Ook blijvend uitgangspunt van het festival is om niet te groot te groeien. "We zoeken de kleinschaligheid op", aldus Lans voor de microfoon van Schie Tv. "Dat missen de artiesten ook. Die zoeken de interactie met het publiek." 

Vandaar ook dat er tijdens Music Distillery uitgebreid de gelegenheid zal zijn voor jamsessies, in de Ketel Kantine die als kroeg is ingericht. "Ik weet zeker dat daar grote namen bij gaan aanschuiven", aldus Lans. De jamsessies moeten in het ideale plaatje momenten worden van ontmoeting. "Muziek is het mooiste moment om te verbroederen." En feestjes met mensen van verschillend pluimage zijn meestal de leukste.

Om ook een kloofje tussen de generaties te dichten is de jonge festivalband Power to the Pipo een van de trekkers op Music Distillery. Jonge mensen onder de zestien kunnen onder begeleiding van een betalende volwassene gratis naar binnen.

Een uitpakker wordt Alain Clark op vrijdagavond. "Ze gaan een ander concert dan normaal neerzetten." Dezer dagen wordt nog de laatste hand gelegd aan de arrangementen die Clark en Cor Bakker en band op het festival gaan spelen. "Bekende popnummers in een soulvol jasje."

De vrijdag 'gaat uitverkocht raken' (dat zijn zeshonderd mensen), maar er zijn voor alle dagen nog kaarten te koop, aldus Lans.

Te horen en zien op Music Distillery zijn behalve genoemde bands ook Lino Vishnudatt Band, Joey Blu & BlueZbone, Mozes Rosenberg & Friends, Six Strings, Bernard Fowler & Tim Ries, John Engels & his dream band, Joris Teepe New York Groove Quartet en Nueva Manteca

Gerelateerd