Nieuwe expositie in Inloophuis De Wissel vanaf 1 augustus

24-07-2021 Uit Redactie

Een auto op het autokerkhof in Zweden; foto Jasha Garritsen


SCHIEDAM - Van 1 augustus tot 11 november is er in Inloophuis De Wissel een nieuwe expositie te zien, van Jasha Garritsen.

Jasha Garritsen heeft al eerder in De Wissel geëxposeerd. Nu is zij terug met nieuw werk. Zo zijn er bij de expositie foto’s te zien van een autokerkhof dat gelegen is in de bossen van Zweden. De auto’s liggen hier al sinds de jaren ’70 en zakken langzaam weg in de aarde. Dit geeft surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan.

In februari 2020, vlak voor de Corona-pandemie, is Jasha met de school waar zij voor werkt naar India geweest. Voor een project dat geadopteerd is door de school. Stichting Derde Wereld Hulp is daar een weeshuis begonnen voor kansarme kinderen. Tijdens het verblijf daar werd duidelijk hoe belangrijk dit weeshuis is voor de kinderen uit de sloppenwijken. Jasha heeft daar foto’s gemaakt die de werkelijkheid laten zien.

Nu is zij er aan toe, ook omdat het weer mogelijk is, om deze beelden aan het publiek te tonen. Bij verkoop van de werken zal de helft dan ook gedoneerd worden aan het weeshuis, omdat zij met eigen ogen heeft gezien hoe snel het verschil gemaakt kan worden en dat het geld hier op de juiste plek komt.Gerelateerd