Ongemak komt niet voor in woordenboek van Vlamousse

09-12-2022 Uit Advertorial

Onder het motto ‘Maak het bespreekbaar!’ benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt; foto: Daantje Bons


VLAARDINGEN - Saampies is het eerste avondvullende programma van Vlamousse, een méér dan hilarisch cabaretduo bestaande uit Brigitte van Bakel en Maya van As. In 2019 won het duo de Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival en dit jaar stonden ze in de finale van het BNNVARA-programma Ik Ga Stuk!. Ongemak komt niet voor in hun woordenboek, dus heb je zin in een avondje schaamteloos lachen dan ben je op zaterdag 17 december in de Stadsgehoorzaal aan het juiste adres!

Onder het motto ‘Maak het bespreekbaar!’ benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. Geen onderwerp te pijnlijk of deze 'schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes' (aldus Het Leids Dagblad) smijt het op tafel. De angst voor de medemens moet worden doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden! Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelt het duo zich door de thema’s van deze tijd. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden … kunnen we daarna saampies verder.

De pers over Saampies:

“Prikkelende inhoud... Stevige dosis spelplezier en acteertalent ... Chemie spat ervan af” – Trouw

“Vlamousse roeit dapper dwars tegen de stroom in en zet het publieke debat op hilarische wijze op scherp” - De Telegraaf

“Aangename combi van engagement en humor” - Scenes

“In hoog tempo voeren ze sketches, dialogen en korte muzikale parodieën op” - de Volkskrant


Vlamousse met Saampies
Zaterdag 17 december – half negen
Kaarten zijn te koop via I: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/vlamousse