Categorieën

Service

Ontmoet anti-selfieschilder Eline Peek

Ontmoet anti-selfieschilder Eline Peek
Uit

Ontmoet anti-selfieschilder Eline Peek

  • Advertentie
  • 25-08-2020
  • Uit
Ontmoet anti-selfieschilder Eline Peek

Eline Peek bij haar werk; foto: Aad Hoogendoorn


SCHIEDAM - Meestal maken we selfies waar we zo goed mogelijk op staan; het ideale plaatje van onszelf. Kunstenaar Eline Peek pakt het anders aan. Als een soort tegenwicht van dat perfecte zelfbeeld schildert ze haar eigen kwetsbaarheid.

Facing Me heet haar serie portretten. Op vrijdag 4 september neemt ze je mee naar haar werk in de tentoonstelling 'Realisme nu' in het Stedelijk Museum Schiedam. Grote kans dat je er na dit bezoek anders naar kijkt. Deze 'ontmoet en groet' begint om half elf 's ochtends, duurt een half uur en is gratis, exclusief museumentree. Aanmelden is verplicht via E: [email protected]. Het aantal plaatsen is beperkt.

Intiem

Wat opvalt is dat Peek haar portretten in groot formaat schilderde, maar dat ze desondanks intiem voelen. Met gesloten ogen nodigt ze je uit dichterbij te komen. Dan zie je hoe ze de huid uit verschillende transparante lagen opbouwde. Haar gezicht is vergankelijk en heeft als je er met je neus op staat ook iets verontrustends.

Realisme nu

De tentoonstelling Realisme nu laat werk zien van de afgelopen tien jaar. Er hangen ‘stille’ schilderijen en werken die een verhaal vertellen. Bijzonder zijn de niet-realistische kunstwerken. Waarom die er hangen kun je tot en met 4 oktober 2020 bekijken, de laatste dag van de tentoonstelling.

Foto-onderschrift

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →