Open dag lokale omroep in Wennekerpand

28-05-2015 Uit Redactie

Look TV / Radio Schiedam vormt de lokale omroep in onze stand. Deze zendgemachtigde is verhuisd naar het Wennekerpand. De verbouwing is afgerond. Zaterdag houdt de stadsomroep een open dag. Tijdens de open dag verricht een betrokken driemanschap de officiële opening.

Het drietal bestaat uit Burgemeester Cor Lamers (de gemeente subsidieert de omroep), omroepvoorzitter Ton van Gestel en directeur tevens hoofdredacteur Yorick Haan. Om 11.00 uur ’s ochtends verrichten zij de officiële opening. “In het afgelopen jaar is de lokale omroep flink op de schop genomen. Enerzijds om financiële redenen, zoals de teruglopende inkomsten uit advertenties en de taakstelling op de subsidie, en anderzijds omdat de omroep wel een opfrisbeurt kon gebruiken”, zegt Haan. “Onderdeel van de omwenteling bij de omroep is een verhuizing naar het Wennekerpand geweest, maar dat is zeker niet het slotstuk. Door de verhuizing besparen we flink op onze vaste lasten, waardoor we in een keer kunnen voldoen aan de taakstelling op de subsidie. Bovendien heeft het Wennekerpand een frisse en moderne uitstraling én wordt het zo wel heel erg gemakkelijk om te voldoen aan de wens uit het cultuurbeleid van meer samenwerking tussen culturele instellingen in Schiedam. De programmering, zowel op radio als tv, is ook flink aangepakt. Vanuit onze nieuwe uitvalsbasis gaan we verder met het uitbreiden van het aantal programma's en het verder verbeteren van de kwaliteit van de uitzendingen. Ook zal in het nieuwe televisieseizoen weer een aantal nieuwe programma's gelanceerd worden.”

De verhuizing, van de Lange Nieuwstraat naar het Wennekerpand aan de Vijgensteeg, en verbouwing werden gerealiseerd met steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen en het De Groot Fonds. Het resultaat kun je met eigen ogen zien. Zaterdag tijdens de open dag, van 10.00 uur tot 16.00 uur, kan iedereen een kijkje komen nemen in de nieuwe radiostudio en redactieruimte. Deze open dag valt in ‘de week van de lokale omroep’, een initiatief van de OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. Nederland telt 282 publieke lokale omroepen in 387 gemeenten waar meer dan 20.000 vrijwilligers en 500 betaalde krachten per week ruim 45.000 uur radio en 5.000 uur televisie maken en bijna 300 websites onderhouden.Gerelateerd