Categorieën

Service

Opnames voor Piet Paaltjens-festival

Opnames voor Piet Paaltjens-festival
Uit

Opnames voor Piet Paaltjens-festival

  • Redactie
  • 31-08-2017
  • Uit
Opnames voor Piet Paaltjens-festival
SCHIEDAM - Bekende Nederlandse artiesten als Freek de Jonge, Aafke Romeijn, Jan Rot, Spinvis en de mannen van The Kik namen de afgelopen weken in Schiedam een album op met gedichten van Piet Paaltjens. Zij lazen gedichten van de dichter voor - en voegden daar het nodige van zichzelf aan toe.

Dit jaar is het honderdvijftig jaar geleden dat de dichtbundel 'Snikken en Grimlachjes' verscheen van Piet Paaltjens, alter ego van François HaverSchmidt, predikant te Schiedam.
Ter gelegenheid daarvan organiseert de bibliotheek een uitgebreid programma, met de uitgave van de cd en een festival eind oktober als hoogtepunten.

De opnames voor de cd door het platenlabel Excelsior Recordings vonden plaats in de voormalige Drukkerij en Boekhandel Roelants aan de Lange Haven. De huidige bewoners stelden hiervoor hun huis open. Het album verschijnt in gelimiteerde oplage en is vanaf 20 oktober online en via de verkooppunten te koop. Prijs: € 18,67, naar het jaar waarin ‘Snikken en Grimlachjes’ werd uitgegeven.

Het festival ter ere van Piet Paaltjens opent ook op 20 oktober met een breed programma: een muurgedicht wordt onthuld, gedicht voorgelezen op het graf van de dichter, er is een wandeling in de stad en een concert en er zijn lezingen in het voormalige woonhuis van Paaltjens aan de Lange Haven en de drukkerij waar de bundel werd uitgebracht, aan de overkant en ook pal tegenover de bibliotheek in de Korenbeurs.