Opsteker voor Van der Lugt

06-03-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - Bob van der Lugt krijgt de 'Opsteker', de lokale prijs verbonden aan de Jilles Bruggemanpenning.

Hij krijgt de bemoedigingsprijs vanwege zijn inzet in de kleinkunst in de stad. De gemeente Schiedam die de penning inclusief Opsteker vergeeft, roemt in het bijzonder de theatervoorstellingen ‘What’s in a name’ en ‘No Label’, waarin op een humoristische maar soms ook op zeer emotionele wijze de mens aan het denken werd gezet.

"Door zijn manier van regisseren weet hij voor iedereen een veilige plaats te creëren, zodat ieder persoon zichzelf kan en mag zijn", aldus de jury. "Natuurlijk vergeten wij niet zijn tomeloze energie en humor die hier een centrale rol speelt."

Bob van der Lugt nam onlangs afscheid van Mooi Werk, waaraan hij als cultuurscout verbonden was. Vorig jaar kregen Schiedams Lef en de Frankelandgroep beide de eerste Opsteker.

De Jilles Bruggemanpenning wordt maandag uitgereikt aan Boris Dittrich. (Zie dit artikel.) Dat gebeurt in het Stedelijk Museum Schiedam. Daar is vanaf dan ook de expositie 'Voor Jillis' te zien, met werk van onder anderen Hans Withoos, Teun van Staveren, Erwin Olaf, Arjan Spannenburg, Bas Meerman, Evelyne Taocheng Wang, Femmy Otten en Ferdinand Erfmann.


Gerelateerd