Pianoconcert Fabrieklassiek in de Drilschuur

18-07-2020 Uit Redactie

SCHIEDAM - Zaterdagavond 29 augustus aanstaande aanvang zeven uur is er in de grote hal vlak bij de Drilschuur op het Dirkzwager-terrein in Schiedam het evenement Fabrieklassiek. Hoofdonderdeel hiervan is een pianoconcert door Alexander Chater.

De organisatie van Fabrieklassiek 2020 bestaat uit Tristan Chater (rechts op de foto onder), zijn broer Alexander Chater (midden) en Jacky Kerklaan (links). Alexander studeert aan het Rotterdams conservatorium, hij geeft pianoles en speelt concerten. 

Tristan Chater: "Het idee voor Fabrieklassiek ontstond toen Alex voor het eerst piano speelde in de Drilschuur, waar ik mijn werkplaats heb. Het plaatje klopte precies. De klassieke muziek. Het mysterieuze en industriële gebouw. De kunstzinnige werkruimten, elk met een eigen karakter. En een geweldige akoestiek. Klassieke concerten trekken vaak een wat specifieker publiek en hebben het imago van netjes kleden en grote concerthallen. Daarmee wordt onbewust een sociale barrière gecreëerd. We trekken de klassieke muziek uit de grote concerthallen en schrappen de nette kleding."

Vorige keer vond het concert plaats in de Drilschuur, nu een paar deuren verder, in een grotere hal. "Dat betekent dat we heel veel mensen kwijt kunnen en ons niet te veel zorgen hoeven te maken over een maximaal aantal bezoekers wat Corona betreft. We hebben echter wel het maximum op honderdvijftig bezoekers gezet en we verkopen dan ook niet meer kaartjes. We kunnen dan heel goed de Coronamaatregelen in acht nemen wat betreft anderhalve meter afstand. Ook de andere Coronamaatregelen worden uiteraard gevolgd, zo zorgen we voor desinfecterende handgel, et cetera", aldus Alexander Chater. 

Het programma op zaterdag 29 augustus aanstaande:
18.40 uur Inloop
19.15 uur Inleidende woorden
19.20 uur Eerste helft concert
20.00 uur Pauze
20.20 uur Tweede helft concert
20.40 uur Borrel met livemuziek

Muzikaal is het programma als volgt:
Franz Schubert- sonate in G majeur

Molto moderato e cantabile
Andante
Menuetto: allegro moderato- trio
Allegretto
Franz Liszt

Au lac de Wallenstadt
Nuages gris
Orage
Frederic Chopin

Etude op 25 no 12 (ocean)
Etude op 25 no 1 (aeolische harp)
Etude op 10 no 4 (torrent)

De livemuziek bij de borrel wordt gespeeld door een jazzband met gitarist Duarte Cotta als bandleider.

Adres: Groenweegje 5, Schiedam
Kaarten kosten 12,50 euro (drankjes zijn niet inbegrepen) en zijn te bestellen op https://fabrieklassiek.stager.nl/web/ticketsGerelateerd