Playbackend grenzen verleggen

30-01-2017 Uit Redactie

Connor Spruit wint; foto: Richard Spruit

SCHIEDAM – Omdat scouting kinderen leert op een plezierige manier grenzen te verleggen, werd er zaterdag bij de Tono-groep geknokt om de wisselbeker tijdens de Playbackshow..

Want veel kinderen vinden het 'best spannend', om het positief te zeggen, om op te treden voor een echt publiek. “Op een podium gaan staan en een nummer doen, ook al is het playback, is best eng”, zegt Lucas van Mil, een van de leiders bij de Scouting Tono-groep. ”Toch hebben alle kinderen meegedaan, voor een publiek met ouders, grootouders, tantes en belangstellenden. Daar moet je toch lef voor hebben.”

De Playbackshow is een traditie bij deze scoutinggroep sinds 1987. Bij deze 28e editie won de negenjarige Connor Spruit bij de welpen met het nummer 'Krappe schoenen' uit de theatershow van de cabaretiers Jekkers & Van Merwijk. De jury roemde vooral zijn inleving in het nummer.

Bij de scouts wonnen Dana Jansen (13 jaar), Maik van Waasdijk (13 jaar), Megan Spruit (11 jaar) en Ira van Gils (12 jaar) met een nummer van Ome Henk.

De jongste leden, meisjes en jongens van vier tot zeven jaar, deden nog niet mee. Wel houden zij op 11 februari een kijkmiddag voor alle kinderen die eens willen komen kijken bij scouting.Gerelateerd