Politie moet baldadige jongeren zwembad Groenoord uitzetten

13-08-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - Zwembad Groenoord heeft afgelopen dinsdag een groep van ongeveer tien jongeren het zwembad uit gezet.

"Ze kwamen via de verkeerde weg het bad binnen", vertelt zwembadmanager Dogan Corneille. De jongeren waren over een hek of door een sloot gegaan om het zwembadterrein te bereiken. Eenmaal binnen gingen schopten ze ook stennis, aldus Corneille. Het logische vervolg was dat het zwembad de jongeren vervolgens alsnog de deur door liet gaan, maar dan van binnen naar buiten.

Dat gebeurde niet zonder meer. De drie beveiligers die in het zwembad aanwezig waren kregen de jongeren het bad niet uit. "De politie moest helaas nog worden gebeld."

Incidenten en incidentjes gebeuren in het zwembad. Het zwembad kent inmiddels ook extra camerabewaking. "Maar we moeten het zeker ook niet groter maken dan het is." (Camera)toezicht dient met name ook om de Coronaregels te kunnen handhaven. Het zwembad kent een maximum van driehonderd bezoekers, 'verdeeld over de baden en de ligweide'. Dat is slechts een fractie van wat Groenoord gewoon was op snikhete dagen. "Vorig jaar hadden we met deze dagen tussen de duizend en vijftienhonderd bezoekers."

Gerelateerd