Post Schiedam binnenkort open

29-02-2020 Uit Redactie

Joëlla Balker: "Post Schiedam moet de sfeer krijgen van iets van een hotelbar, maar intiem." (de foto is in april gemaakt, bij de start van Room In)


SCHIEDAM - Post Schiedam kan binnen een dag of tien open zijn. Dat verwacht Joëlla Balker, initiatiefneemster van de jongste horeca-aanwinst van Schiedam.

Het wordt een koffie-cocktailbar. Geen koffiebar, geen café maar iets ertussenin, of juist heel anders. Op de dag koffie en een lunch en later in de middagen borrelen.

Daarbij is het de combinatie met de vergader- en ontmoetingszaal die Post Schiedam aantrekkelijk moet maken voor groepen. Balker denkt aan een koffietafel, babyshower of high tea. Ook vergaderingen blijven meer dan welkom.

Balker en haar partner zijn ook de initiatiefnemers achter Room In, de verhuur van flexplekken die sinds een klein jaar gevestigd was in het voormalige pand van Hosman Frères op de hoek Nieuwe Sluisstraat/ Korte Dam. Zie dit artikel. Dat werd geen succes. De twee besloten tot een doorstart: de flexplekken eruit, horeca erin.

Dat heeft heel wat zorgen opgeleverd, afgelopen maanden; het had veel voeten in de aarde eer de benodigde vergunningen in huis waren. Laatstelijk ging het over het terrasje dat Balker voor de deur wil openen. Daartegen was door buurtgenoten bezwaar gemaakt. "We zijn superblij dat alles nu rond is."

Nu wordt er druk gewerkt aan de inrichting. "Het moet de sfeer van iets van een hotelbar krijgen", aldus Balker. "Maar zeker met een intieme sfeer."Gerelateerd