Primeur van Scapino en Wëreldbänd in Schiedam

03-03-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - Scapino Ballet komt met een nieuwe voorstelling, samen met Wëreldbänd.

De première van de show is volgende week donderdag in Rotterdam, maar zaterdag aanstaande is 'All hands on deck' al te zien in Schiedam.

Met de voorstellling slaan Scapino en Wëreldbänd voor het eerst de handen ineen. Het wordt een show 'vol wonderlijke combinaties van dans, humor, muziek en theater'.

De vijf leden van muziektheatergroep Wëreldbänd monsteren met de dansers van Scapino in All hands on deck aan voor een turbulente scheepsreis vol bizarre en absurde situaties. Choreograaf Ed Wubbe stuurt een bont gezelschap aan met zingende dansers en dansende muzikale komieken. Het matrozenleven zorgt voor mooie ontmoetingen en vertier, maar eist ook z’n tol, vertelt de synopsis van de voorstelling. "Naarmate de reis langer duurt vervaagt de grens tussen fantasie en werkelijkheid en wordt het leven aan boord steeds surrealistischer. Dit is een voorstelling over verlangen, geluk, afscheid, liefde, ontberingen en heimwee."

Scapino won met Ting! de ‘Production of the Year Award’. De Wëreldbänd haalde met de voorstelling Släpstick de ‘Spirit of the Fringe Award’ binnen op het grootste theaterfestival ter wereld, dat van Edinburgh.

All hands on deck staat zaterdag in het Theater aan de Schie.Gerelateerd