Proef! de Plantage op herhaling

05-05-2018 Uit Redactie

Feest in de Plantage, zoals in september tijdens de Nacht van het Park


SCHIEDAM - Festival Proef! de Plantage krijgt een vervolg.

Op 9 en 10 juni 2018 is het oudste stadspark van Nederland opnieuw het decor voor een mix van muziek, dichters, bijzonder eten en drinken en meer onverwachte ontdekkingen.

Proef! de Plantage werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd ter ere van het 250-jarig bestaan van het Schiedamse park. Tijdens deze eerste editie genoten drieduizend bezoekers van een stralend weekend. De relaxte sfeer, verrassend eten en drinken en een divers programma zorgden voor enthousiasme. Bezoekers kwamen vanuit de hele regio.

In het komende festival zal de nadruk liggen op wat er nog te ontdekken is in het stadspark. Op het hoofdpodium brengen singer-songwriters hun geluid, is er swingende jazz en muziek die de dansers op de been moet brengen. Op het tweede podium is er dichtkunst en cabaret. Foodtrucks en lokale ondernemers verzorgen het eten en drinken, 'met een knipoog naar De Plantage'. Verder zijn er workshops en andere activiteiten. Ook panden in de Tuinlaan en Lange Nieuwstraat openen hun deuren.Gerelateerd