Rijnmondband wordt bovenbuur NNG op Nieuw-Mathenesse

09-01-2020 Uit Redactie

In het pand dat lang heeft leeggestaan, wordt hard gewerkt om een nieuw gebruik mogelijk te maken


SCHIEDAM – De Rijnmondband betrekt een nieuw onderkomen in Schiedam-Oost.

Schiedams trots op het gebied van show- en fanfaremuziek wordt bovenbuurman van Net Niet Genoeg in de Van Deventerstraat op Nieuw-Mathenesse.

Een publiek geheim kwam gisteren aan het licht door de publicatie van de aanvraag van het muziekkorps voor een drank- en horecavergunning, die wettelijke gepubliceerd moet worden en zodoende in het Nieuwe Stadsblad kwam.

Een woordvoerder van de Rijnmondband wil nog niet uitweiden over de plannen in de nieuwe oefenruimte. Binnenkort is er een vergadering, waar onder meer een tijdsplanning wordt vastgesteld. Dan wordt bijvoorbeeld duidelijk wanneer er een open huis is om Schiedammers het nieuwe clubhuis te tonen.

De Rijnmondband oefent momenteel nog in het Blauwhuis, in de Lange Nieuwstraat. Dat pand staat voor een nieuwe ontwikkeling, reden waarom de band niet langer kan huren. Lang is gezocht naar een nieuw onderkomen, dat gevonden is van het voormalige pand van Bokx Bouw. Eerder al werd bekend dat ook de stichting Net Niet Genoeg zich daar mag vestigen. Het pand is in handen van de gemeente Schiedam.

Juist dezer dagen begint Net Niet Genoeg met de inrichting van de benedenverdieping van het pand. Steunpilaar Natasja Westmaas heeft daar met enkele vrijwilligers ongeveer over het hele vloeroppervlak van 330 vierkante meter laminaat gelegd; nu kunnen andere vrijwilligers aan de slag om de spullen die verhuisd zijn uit het pand aan de Strickledeweg uit te zoeken en een plaatsje te geven in de rekken – ooit gekregen van Sandvik. Westmaas rekent erop dat er in februari al een Net Niet Genoeg-dag kan worden georganiseerd in het nieuwe pand.

Of dan ook de Rijnmondband al geheel gesettled is in de nieuwe oefenruimte moet dus nog duidelijk worden. Het muziekkorps neemt zich intrek op de bovenverdieping, net zo groot als de benedenverdieping van Net Niet Genoeg, maar meer verdeeld over verschillende ruimtes. Het oefenen voor de taptoes en parades waaraan de show- en marchingband deelneemt zal ongetwijfeld elders gaan gebeuren.


Gerelateerd