Rodrigues opent seizoen Westvest90

29-09-2017 Uit Redactie

Eliane Rodrigues; foto: Westvest90

SCHIEDAM - De Braziliaanse pianiste Eliane Rodrigues speelt komende vrijdag het openingsconcert van een nieuw seizoen Westvest90-concerten.

Dat gebeurt vanaf kwart over acht in de kerk op de Westvest. Rodrigues was daar al eerder te gast.

De in Rio de Janeiro geboren pianiste was er zeer vroeg bij: als vijfjarige speelde ze haar eerste recital en toen ze zes was soleerde ze met een orkest. Ze won talrijke prijzen, waaronder de Special Prize op het prestigieuze Amerikaanse Van Cliburn Concours. Ze concerteerde in steden als Antwerpen, Brussel, Den Haag, Moskou, New York, Rio de Janeiro, St. Petersburg en Zürich. In De Doelen in Rotterdam wordt zij al twintig jaar uitgenodigd om op Tweede Kerstdag een Chopin-recital te brengen. Eliane Rodrigues bracht meer dan vijfentwintig cd’s uit. 

Op 6 oktober speelt zij voor de pauze Sonate nr. 13 ‘Quasi una fantasia’ van Beethoven en Gaspard de la Nuit van Ravel. Ook brengt zij een eigen werk: Espelho. De tweede helft van het programma bestaat uit werken van Chopin: balladen nr. 1 en 4 en enige nocturnes.

Kaarten kosten € 20,- (€ 17,50 met 65+-, CJP of Rotterdampas) en € 7,- voor kinderen en tieners onder de achttien. Ze zijn te koop via I: www.westvest90.nl, boekhandel Post Scriptum en I-PUNT S’DAM. En aan de zaal, voorafgaand aan het concert vanaf half acht (tenzij uitverkocht).Gerelateerd