Rotterdam redt Blijdorp

23-09-2020 Uit Redactie


ROTTERDAM- De gemeente Rotterdam verstrekt aan Diergaarde Blijdorp een lening van tien miljoen euro. Daarmee lijtk de toekomst van de dierentuin verzekerd.

Blijdorp verkeert financieel in zwaar weer; door de Coronacrisis zijn miljoenen euro's omzet aan toegangskaartjes gemist. B&W van Rotterdam besloot vandaag de diergaarde de helpende hand toe te steken. "Deze prachtige plek moeten we helpen in stand te houden’’, stelt wethouder Bert Wijbenga. Met de lening, in twee delen, lijkt een faillissement van de baan. De tien miljoen is naar verwachting het omzetverlies over dit kalenderjaar.

De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de financiële steun. Het college wil verder dat Blijdorp de tering naar de nering zet en de kosten van de organisatie omlaag brengt.

“Diergaarde Blijdorp waardeert de steun die wij, in woord en daad, in deze bijzondere tijd krijgen van de gemeente Rotterdam op alle niveaus”, laat Blijdorp-directeur Erik Zevenbergen weten. Hij kondigde onlangs al een reorganisatie aan die de nodige medewerkers hun baan zal kosten. “De steun schept voor ons de verplichting om de aangekondigde reorganisatie door te voeren, om zo weer een gezonde bedrijfsvoering te krijgen en deze lening terug te kunnen betalen.”

Zie ook dit artikel.Gerelateerd