Schaften met… Jan Eric Visser: een oefening in kijken

13-02-2020 Uit Advertentie

Jan Eric Visser; foto: Aad Hoogendoorn


SCHIEDAM - Doe eens wat anders tijdens lunchtijd. Luister naar kunstenaar Jan Eric Visser. Komende donderdag (20 februari) neemt hij je mee naar de tentoonstelling De vuilniszak als muze. Schone kunst van Jan Eric Visser in het Stedelijk Museum Schiedam.

Grote kans dat je na dit bezoek anders naar zijn beelden en je eigen vuilniszak kijkt. Deze nieuwe editie van Schaften met… begint om een uur en is gratis, exclusief museumentree. Graag aanmelden via E: rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Goed om te weten: de lunchlezing verwijst naar het tijdstip en is zonder lunch.

Kranten, kaarsjes, theezakjes

Visser gebruikt voor zijn beelden krantenpapier, folders en huisvuil dat niet kan bederven. De buitenkant glanst doordat Visser ze impregneerde met kaarsstompjes, afval van een kerk, en zeeklei. De kleur komt van afgedankte folders en theezakjes. Visser is de enige kunstenaar die kunst maakt van zijn eigen afval.

Boodschappen

Zijn materiaal doet denken aan steen, brons en keramiek. De vloeiende vormen zijn aantrekkelijk zonder dat ze naar iets verwijzen wat je herkent. Je kijkt naar honderd procent afval. "Mijn boodschappen komen door de voordeur naar binnen en de verpakkingen gaan als kunst weer naar buiten."


Gerelateerd