Schiedam 33ste op ranglijst met terrassteden

10-06-2021 Uit Redactie


SCHIEDAM - Schiedam wordt door vakantiewebsite Holidu in een Nederlande ranglijst met de beste terrassteden op een 33ste plaats gezet. De top 3 van Holidu bestaat uit Amsterdam, Eindhoven en Utrecht. Rotterdam komt op plek 5. Schiedam eindigt een plekje onder Purmerend en een plek boven Helmond. 

Met wat mensen doen op internet valt veel te spelen, bijvoorbeeld door er een terrassenstadranglijst van te maken. Bij Holidu deden ze dat als volg: alle Nederlandse steden met meer dan 75.000 inwoners werden op een rijtje gezet, met toevoeging van een aantal van de hoofdsteden van de provincies met minder dan 75.000 inwoners. Dat leidt tot een lijst met 42 steden en dorpen. De rangschikking werd opgemaakt door middel van gegevens van Google Maps. Op basis van de Engelse ('want met een beter resultaat') zoekterm 'outdoor seating' werd gezocht. "De resultaten werden handmatig gescreend om slechts resultaten met relevante tags, bijvoorbeeld 'bar', 'restaurant' of 'café' in de ranking mee te nemen. Het totaal aantal resultaten van etablissementen met de tag 'outdoor seating' werd opgeteld per stad. Vervolgens is er een dichtheidsscore berekend door het totaal aantal etablissementen door het aantal inwoners van de respectievelijke stad te delen. Tot slot is dit dichtheidscijfer genormaliseerd om een score van 0 tot 10 te krijgen, waarbij 10 de hoogst haalbare score is (het hoogst aantal outdoor eetgelegenheden per inwoner)."

Dat zorgde voor een 33ste stek voor Schiedam, lager dan Leeuwarden, Zaandam, Hoofddorp of Hengelo, maar hoger dan Roosendaal, Zoetermeer, Apeldoorn en Oss.

Holidu is een van oorsprong Duits bedrijf dat het zoeken en boeken van vakantiewoningen gemakkelijker wil maken.Gerelateerd