Schiedam in Coronatijd

04-10-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - Vlaardinger Paul Meuldijk werkt in Schiedam en heeft zijn camera meestal onder handbereik. Daar bracht de Corona-uitbraak geen verandering in.

Meuldijk houdt van stadsgezichten, en andere gezichten. Maar de foto's die hij maakte in Coronatijd typeren zich door iets anders: het zijn vaak hele stille foto's van een stad die er stralend bij ligt. En ze zoomen in op de details: een brief op de deur, een hart onder de riem, een tafereel dat anders uitpakt dan anders.

Zelf vindt hij het moeilijk er een indruk aan te hangen. De aanleiding is gewoon droef, en dat stralen de foto's ergens ook uit. Juist door het ontbreken van close-ups waarop de emotie van de gezichten is af te lezen. Een kwestie van mensen in hun waarde laten, vindt Meuldijk.

Foto's die hij in Vlaardingen maakte werden gebundeld en uitgegeven in het boekje 'Vlaardingen in Coronatijd'. Het is deel 58 in de serie Van 't Oft naar 't oofd van het Streekmuseum Jan Anderson. Het is voor 3,50 te koop bij de Vlaardingse boekhandels.

De foto's die Meuldijk in Schiedam maakte kregen nog niet zo'n eervolle behandeling. Maar u vindt er in ieder geval hier een paar. En wie weet...

Bekijk de foto'sGerelateerd