Schiedamse 25.000ste bezoeker Princessehof

09-04-2018 Uit Redactie

De Princessehof


LEEUWARDEN - Marion Kooper werd in de bloemen gezet in het keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Afgelopen vrijdag was de Schiedamse de 25.000 ste bezoeker van het museum sinds de grote heropening op 2 december vorig jaar. Het voormalige stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel en geboortehuis van wereldberoemd graficus M.C. Escher is volledig vernieuwd. Naast de nieuwe opstelling van de vaste collectie Van Oost en West zijn sinds de heropening vier hedendaagse kunsttentoonstellingen te zien.

Het museum kreeg een nieuwe vaste presentatie en de entree, winkel, theesalon en paleistuin zijn vernieuwd. Het heringerichte Princessehof wordt door bezoekers lovend beoordeeld met een 8,2, aldus het museum zelf. Vanaf 2 juni zal de grote tentoonstelling 'Made in Holland: 400 jaar wereldmerk' te zien, onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad 2018.

Voor het programma van Leeuwarden, culturele hoofdstad kwam Marion Kooper samen met haar man uit Schiedam. Ze maakten er een weekendje weg van. De twee werden verrast door directeur Kris Callens, behalve met het bloemetje ook met het boek Topstukken, uitgebracht ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het museum.Gerelateerd