Schiedamse bieb hoort bij mooiste, aldus Dutch Review

04-08-2021 Uit Redactie

De Handelingenkamer aan het Plein in Den Haag; foto: Arenda Oomen/Wikimedia Commons/CC0


SCHIEDAM - De Schiedamse bibliotheek hoort tot de mooiste van Nederland. Dat stelt de website Dutch Review, bedoeld om buitenlanders wegwijs te maken in Nederland. 

De Korenbeurs is een van de elf bibliotheken die op de site worden genoemd als 'een bezoek waardig, en je wordt er misschien wel uitgedaagd om een boek te bekijken!'.

Andere bibliotheken in het overzicht zijn die aan de Neude in Utrecht - waar Deirdre Carasso is gaan werken -, die aan de Binnenrotte, de Openbare Bibliotheek in Amsterdam - de grootste van het land -, die van de TU Delft, de Handelingenkamer in het parlement - echt een plaatje - en de Loc Hal in Tilburg, onderdeel van het opgeleefde spoorgebied aldaar.

“If you have a garden in your library, you will want for nothing”, citeert de site Cicero, de beroemde Romeinse schrijver, filosoof en politicus. De tekst siert ook de Korenbeurs zelf, die immers te boek staat als de groenste bibliotheek van het land.

"The Korenbeurs is a place to enjoy some peace and quiet, a good book, a delicious cup of coffee, and of course, a hearty snack! You can see statues of Mercury and Neptune at the top of the sandstone facade. And on top of the building is a wooden bell tower." De Korenbeurs is een plek om te genieten van een rustig moment, een goed boek, een lekker kop koffie en natuurlijk een lekker hapje. Je kunt de beelden van Mercurius en Neptunes zien bovenaan de zandstenen facade van het pand. En helemaal bovenop is een houten torenklok te vinden, zo stelt de internetpagina.

De Schiedamse wethouder Duncan Ruseler is content dat Schiedam is opgenomen in het rijtje bijzondere bibliotheken; hij deelt een bericht erover. En voegt toe: "En eigenlijk hoort De Bibliotheek Schiedam op 1." 

Zie hier het artikel van Dutch Review.


Gerelateerd