Sint zal niet vragen om Coronatoegangsbewijs

05-11-2021 Uit Redactie

Dit jaar gaat het iets anders dan anders als Sinterklaas naar Schiedam komt - de ontvangst is niet langer op het Hoofd bijvoorbeeld; foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Bezoekers van de sinterklaasintocht in Schiedam volgende week zaterdag wordt niet gevraagd om hun Coronatoegangsbewijs.

Dat meldt Kees Janse namens Stichting Evenementen Promotie Schiedam (SEPS), organisator van de intocht.

Schiedam volgt daarmee het voorbeeld van steden als Rotterdam en Amsterdam. In Schiedam wilde SEPS net als in Rotterdam aanvankelijk het kunnen tonen van een QR-code verplicht stellen, maar daar wordt nu vanaf gezien.

Dinsdag bleek tijdens de Coronapersconferentie van de demissionaire bewindslieden Mark Rutte en Hugo de Jonge dat sinterklaasintochten niet onder de nieuwe maatregelen vallen die een bewijs van inenting of test verplicht stellen.

Sinterklaas komt met zijn Pieten op 13 november naar Schiedam. Hij zal niet aankomen op het Hoofd, zoals al vele jaren gebruikelijk, maar zal rechtstreeks naar het Stadserf komen.

Zie hier de eerdere aankondiging van de komst van de Sint. Kinderen en grote kinderen die de sint willen groeten moeten hun komst wel aankondigen en een toegangskaart voor het Stadserf aanvragen. Dat kan via deze website. Er is daar plek voor maximaal drieduizend gasten van de Sint.


Gerelateerd