Sinterklaaspaleis alleen voor schoolgroepen

12-11-2021 Uit Advertorial


SCHIEDAM - Het Sinterklaaspaleis in de Korenbeurs wordt alleen opengesteld voor schoolbezoeken.

Daartoe besloot de Bibliotheek Schiedam vanavond, na het horen van de persconferentie van het kabinet. "Gezien de persconferentie en de urgentie die uitgaat van de boodschap die vanavond is uitgesproken (neem je eigen verantwoordelijkheid en beperk contactmomenten), besluit de Bibliotheek Schiedam dat het Sinterklaaspaleis voorlopig niet voor het grote publiek wordt opengesteld."

De inloopzondagen en het bijbehorende programma komen daarmee te vervallen. "De Bibliotheek Schiedam wil geen grote mensenmenigtes op de been brengen. Wel wil de bibliotheek verbinden en haar maatschappelijke rol in deze tijden blijven vervullen; daarom laten we de schoolbezoeken wel doorgaan." Deze kunnen volgens de bieb gereguleerd plaatsvinden en worden in reeds bestaande (en bij de school bekende) groepen georganiseerd. "We stellen de basisschoolkinderen hiermee op de eerste plaats en willen hen een zorgeloos en prettig feestmoment aanbieden."

Alle basisscholen in Schiedam zijn eerder aangeschreven over een bezoek aan het Sinterklaaspaleis en hebben zich hiervoor kunnen inschrijven. Dit vindt per klas plaats. "Willen de scholen afzien van een bezoek aan het Sinterklaaspaleis, dan is daar alle begrip voor. Willen ze nog steeds graag langskomen met de kinderen, dan bieden we de basisscholen die mogelijkheid. Compleet met een ontmoeting met een echte Sinterklaas en een cadeau voor thuis."

De bibliotheekmedewerkers zijn teleurgesteld, maar staan achter het besluit. "We hebben met veel bloed, zweet en tranen met tientallen medewerkers en vrijwilligers lang aan de voorbereidingen van dit Sinterklaaspaleis gewerkt. Uiteraard zijn we teleurgesteld, maar het welzijn van Schiedam staat bij de bibliotheek - een veilige thuishaven in Schiedam - voorop. Omdat we als organisatie middenin in de samenleving staan, bewegen we mee met die samenleving." Tip van de bieb: houd de website in de gaten voor de actuele bewegingen. 

Gerelateerd