Sjieke Feesten gaan wel door

17-09-2021 Uit Redactie


SCHIEDAM - De Sjieke Feesten gaan wel door. In het laatste weekend van september kan er drie dagen lang gefeest worden, als waren er gewoon de Brandersfeesten.

Organisator Café Sjiek en de gemeente Schiedam zijn er alsnog uit gekomen; zij hebben afspraken kunnen maken over de voorwaarden waaronder er toch een feestelijk weekend kan worden gehouden met live-muziek en dj's. "Na veel en intensief overleg met de gemeente en diverse diensten mogen we volgende week op het ponton een evenement organiseren voor zevenhonderd personen", laat Sjiek weten. Het café  en de gemeente wachtten in eerste instantie de kabinetsbesluiten van afgelopen week af; deze gaven klaarblijkelijk voldoende ruimte om tot afspraken te komen.

In eerste instantie had het gemeentebestuur zijn veto uitgesproken over een groot evenement. Dat zou alleen zijn toegestaan op een apart evenementenlocatie, wat het ponton in de Schie niet is. 

Vanwege de onzekerheid werden tot dusver nog geen kaarten verkocht. Dat gebeurt nu vanaf morgen. Per dag worden er kaarten verkocht, alleen aan volwassenen. Toegang is er alleen met een identificatiebewijs en een code in de Corona-app.

Op drie middagen en avonden treden onder meer op Quinten de Rozario, Floorjaxx, Iceman, Starstruck en Cherokee.Gerelateerd