Slapen in het Stedelijk Museum Schiedam

02-11-2018 Uit Advertentie

Kamperen in het museum


SCHIEDAM - Slapen in het museum? Dat kan! In november is het precies zeventig jaar geleden dat de CoBrA-kunstbeweging werd opgericht en dat vieren we met een CoBrA Camping in de nacht van zaterdag op zondag, 10 of 11 november. Jong én oud is welkom. Breng je matje, slaapzak, zaklamp, pyjama en tandenborstel mee. De volgende dag is het museum gratis te bezoeken en kun je de hele dag luisteren naar lezingen, muziek en (kinder)workshops volgen.

Rol je matje uit

Wat het kamperen inhoudt? Nadat je een plekje in de kapel hebt gekozen om je matje uit te rollen en te slapen, gaan we samen de tentoonstelling Corneille, zijn wereld bekijken. Kies alvast je lievelingskunstwerk; waarom dat is daar kom je later achter. Na wat koek en zopie gaan we knutselen, spelletjes doen en dingen die je ook doet op een ‘echte’ camping.

Keten

Is het slaaptijd dan is het óók tijd voor een beetje keten met zaklantaarns. Daarna kun je bedenken hoe bijzonder het is dat je straks je ogen dicht doet in ons negentiende eeuwse museumgebouw. De volgende ochtend ontbijten we met zijn allen aan lange tafels. Na een gezamenlijke foto nemen we afscheid van elkaar en is de CoBrA Camping een unieke herinnering.

Aanmelden doe je zo

De CoBrA Camping is op zaterdag 10 november en begint om acht uur 's avonds. De volgende dag kun je na het ontbijt, zo rond negen uur weer naar huis. De CoBrA Camping kost € 15,- per persoon. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mailtje naar E: info@stedelijkmuseumschiedam.nl en geef aan met hoeveel mensen je wilt komen slapen. Het aantal plaatsen is beperkt, vol = vol.

 


Gerelateerd