Stedelijk dicht, Jenevermuseum open

12-03-2020 Uit Redactie

Laatste nieuws: De concertcommissie van de Westvest90-kerk meldt dat het concert morgen van Klára Würtz niet doorgaat. Ook het optreden van het Helix Trio met Pieter Wispelwey op 27 maart gaat vanwege de Corona-uitbraak niet door.

De avond met Sven Ratzke over Bowie vanavond in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen gaat door. Er zijn daarvoor 79 kaarten verkocht. Alle andere voorstellingen tot 1 april zijn afgelast.


SCHIEDAM - Het Jenevermuseum is morgen 'gewoon' open, het Stedelijk Museum is dicht.

Dat is de conclusie van een rondje ruggespraak tussen verschillende museumdirecteuren in de regio en de Nederlandse Museumvereniging.

Directeur Marjolein Beumer legt uit dat het advies van de vereniging nu is dat musea die op een dag meer dan honderd bezoekers ontvangen, dicht moeten. Het Jenevermuseum haalt dat aantal in de regel niet op een dag. Mocht het morgen heel erg storm lopen - bijvoorbeeld omdat andere musea dicht zijn - dan zal het museum alsnog de deuren sluiten als er honderd mensen binnen zijn, zo legt Beumer schertsend maar met een serieuze ondertoon uit. 

Deirdre Carasso van het Stedelijk Museum vertelt dat 'haar' museum morgen dicht is. Het bezoekersaantal van het stedelijk is tussen de honderdvijftig en vierhonderd per dag, legt zij uit. "Dat aantal is de afgelopen dagen al teruggekacheld, we hadden vandaag 110 mensen in huis." Carasso heeft weinig twijfel over het al dan niet sluiten: "We willen de richtlijn echt opvolgen, ook vanuit het oogpunt van de gezondheid van onze medewerkers." Die werken de komende tijd zo veel als mogelijk is thuis. "We hebben al geïnvesteerd in extra digitale capaciteit voor het thuiswerken", aldus de directeur van het stedelijk.Gerelateerd