Sterrenberg nu op 1 in oliebollentest

19-12-2018 Uit Redactie


SCHIEDAM - Een tien krijgt hij voor zijn oliebollen. Nico Sterrenberg deed mee met de test van Oliebollentestonline.nl en bleek de lekkerste oliebollen van Zuid-Holland te bakken.

Want beter dan een tien kan niet. "Je moet er heel veel liefde in stoppen", geeft Sterrenberg als commentaar. "Een gouden oliebol", is het verdict van de jury. "Mooie kleur. Superknapperig, goede vulling, Kortom, de lekkerste van Zuid Holland."

Oliebollentestonline is een initiatief van 'twaalf liefhebbers van oliebollen', uit de twaalf provincies. Zij worden ondersteund door twee experts. "We beoordelen de oliebollen op smaak, uiterlijk, vorm, vulling, en luchtigheid. Klantvriendelijkheid slaan we over omdat dit geen invloed heeft op de smaak."

De initiatiefnemers van de nieuwe test sprongen in het gat dat werd achtergelaten door het Algemeen Dagblad, dat besloot met de oliebollentest te stoppen. "Het is onze bedoeling op een eerlijke, objectieve test te maken. We hebben geen winstoogmerk, wij hoeven geen kranten te verkopen, geen advertenties verkopen enz.", aldus de oprichters van de online oliebollentest.

Onder de tien beoordeelde bollenbakkers in Zuid-Holland ook die van de Hollandse Gebakkraam, te vinden op het Stationsplein. De bollen van deze aanbieder kregen een 3,5 en waren daarmee de slechtste van de provincie.Gerelateerd