Studenten brengen cultuuractiviteiten naar het Cruyff Court

30-05-2021 Uit Advertorial

De vijf teamplayers van dienst


SCHIEDAM - Op donderdag 3 juni start het feestelijke project Cultuur@Cruyffcourts

Om 14:30 uur beginnen de activiteiten op het Cruyff Court aan de Parkweg in de wijk Nieuwland. Jongeren kunnen meedoen aan verschillende workshops, zoals hiphop, fotografie, Freestyle Football, beeldende kunst en circusactiviteiten.

De activiteiten gaan de hele maand juni door op donderdag van 14.30 tot 16.30 uur. Schiedamse jongeren van acht tot vijftien jaar kunnen fotograferen, dansen en zich creatief uiten op het Cruyff Court aan de Parkweg in de wijk Nieuwland. Meedoen is gratis. Het programma staat op I: www.cultuurcruyffcourts.nl.

Sport en Cultuur dichtbij

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation willen met het project Cultuur@CruyffCourts kinderen en jongeren kennis laten maken met sport en cultuur dichtbij huis. Vijf studenten begeleiden de activiteiten die diverse cultuuraanbieders uit Schiedam gaan geven. Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken waar kinderen en jongeren kunnen sporten en bewegen. Een plek waar ze bij elkaar komen en samen chillen. Ook cultuur past prima op de Cruyff Courts.

Veel ouders en jongeren denken dat cultuur moeilijk is en ver van hun bed. Op de Cruyff Courts is te zien dat ook fotograferen, dansen, beeldende kunst en circusactiviteiten cultuur zijn. Zo komt cultuur dichterbij. Het doel is jongeren meer te interesseren, zodat ze na de vakantie doorgaan met muziek of
dans. Is er thuis geen geld voor de lessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen.

Teamplayers studenten

De vijf Teamplayers studenten, Sancho Bokhorst, Bachar Al-Thabet, Romar Beke, Nikki van Oosten en Fay Korenhof, staan aan de basis van de organisatie van Cultuur@CruyffCourts. Bij Teamplayers werken studenten van diverse Haagse sportopleidingen samen aan projecten voor organisaties. Dit jaar helpt het team het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Teamplayer student Bachar: "Met Cultuur@CruyffCourts willen we kinderen cultuur laten ervaren en gelijk het Jeugfonds onder de aandacht brengen. Als meer mensen het Jeugdfonds kennen, kunnen we meer kinderen helpen."

Cultuur@CruyffCourts wordt mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen, de Groot Fonds, de deelnemers van de VriendenLoterij, en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Gerelateerd