Twaalf horecazaken in centrum decor voor De kleine prins(es)

05-12-2019 Uit Redactie

De theatermakers bij de presentatie van de kerstvoorstelling


SCHIEDAM - Twaalf restaurants en andere horecagelegenheden in het centrum van Schiedam zijn het decor voor de kerstvoorstelling 'De kleine prins(es)'.

Het familiestuk van De Stokerij en Theater aan de Schie begint niet in het theater, maar met een theatrale optocht. Die begint in het restaurant, waar een eerste scène wordt gespeeld. Daarna is het 'en troupe' naar het Theater aan de Schie, een tocht van maximaal een kwartier.

Ongeveer driekwartier voor aanvang van de voorstelling in de schouwburg begint de optocht met een 'exclusieve scène', aldus de theatermakers zelf, bij een van de restaurants.  De optocht na die scène voert daarna langs diverse andere locaties waar het publiek kan aansluiten.

De deelnemende restaurants bieden speciale theatermenu’s en acties aan. Deze acties zijn zodanig afgestemd dat wanneer het publiek klaar is met eten en
drinken het op tijd mee kan lopen met de optocht.

De horecagelegenheden die hun medewerking verlenen zijn La Bella Rosa, Lin Kitchen, Pannekoe, Zavor, 1714, Grand Café Babbels, het grand café in de bibliotheek, koffiehuis Latte Heart, Lucas Drinkwinkel, wijnbar Wijning, Cotto & Mangiato en Het Stadshuis.

De kleine prins(es) is de derde kerstvoorstelling van Theater aan de Schie en De Stokerij. De voorstelling gaat over de fantasierijke Dylan. Hij wordt op een avond meegenomen door De kleine prins(es), langs verschillende planeten. Daar leert hij wat er echt toe doet in het leven. "Een voorstelling over kleur geven aan de wereld en kijken met je hart, naar het boek De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry." Te zien van 21  december tot en met 28 decemberGerelateerd