Twee wandelingen van Historische Vereniging

20-07-2019 Uit Redactie

De wandeling in Bijdorp voert onder meer langs deze plaats

SCHIEDAM - Er staan de komende maand twee wandelingen op het programma bij de Historische Vereniging Schiedam: Langs de Vesten van de oude stad en langs de watermolens van Bijdorp. De gidsen vertellen de wandelaars de verhalen van de historische hoogtepunten die worden gepasseerd.   

De wandeling Langs de Vesten begint bij de Ooievaarsbrug en volgt de grenzen van de stad zoals Jacob de Gheyn die in 1598 in kaart heeft gebracht. Op zondag 4 augustus start deze wandeling om 14.00 uur.

Twee weken later, op zondag 18 augustus, vindt de wandeling Bijdorp plaats. Deze vertelt het verhaal van Bijdorp en de vroegere watermolens. Startpunt voor deze wandeling is de Schiedamseweg 198 ter hoogte van het wijkbord van Bijdorp. Ook deze wandeling begint om 14.00 uur. 

Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd: twee euro voor leden van de Historische Vereniging Schiedam, vijf euro voor niet-leden. Vooraf aanmelden bij Nico de Vries wordt op prijs gesteld. Dit kan via vrie2023@planet.nl. Bij hem kunnen mensen ook terecht met vragen over de door de vereniging geboden mogelijkheid voor een wandeling op maat.Gerelateerd