Uit de schatkamers van Delfshaven

27-05-2018 Uit Redactie

Werelds Delfshaven 2017

ROTTERDAM - "Een duizelingwekkende culturele carrousel samengesteld uit de schatkamers van Rotterdam-Delfshaven." Zo prijzen de organisatoren van Festival Werelds Delfshaven het evenement komend weekend aan.

"Denk aan ratelende brass, onweerstaanbare cumbia’s, een zingende violiste, opzwepende dans, groovende afrojazz, onweerstaanbare salsa, een zwoele Arabisch - Andalusische avond, zinsbegoochelend straattheater, oerhollandse smartlappen, een wereldse modeshow en onnavolgbaar illusionisme." Zo. "Aan de Coolhavenkade aan de Schie, met zijn panoramaview over de stad, geeft Werelds Delfshaven een inkijkje in de culturele, artistieke en culinaire hoogtepunten van Rotterdam-West.

Vrijdagavond begint de tiende editie van het festival, met Full Moon Babylon Fest. Rond volle maan dansen op cumbia beat, afro-groove en reggae muziek, verzorgd door de nieuwe lichting wereldmuzikanten en circusartiesten. De zaterdag is voor familie, jong talent en doorgebroken sterren. Heuse brassband-battles, singer-songwriters,  poppentheater, spoken word, Servische dans, illusionisme, reggae, kaseko, beats, afro jazz, circustheater en een zingende celliste en nog andere zaken.

Op de laatste dag duikt Werelds Delfshaven in de culturele roots van de wijk - en daar zit een grote diversiteit in. Javaanse dans, salsa, klassieke muziek, gospel, straattheater,  flamenco, fanfare, een Arabisch - Andalusische avond met een iftarmaaltijd tot slot.

"Werelds Delfshaven is een niet te missen rondgang door een van de meest diverse wijken van Rotterdam. Honderdvijftig verschillende culturen wonen in dit stadsdeel.
Werelds Delfshaven is grenzeloos lokaal."

Het programma wordt samengesteld door het Rotterdams Volkstheater en Podium Grounds, in samenwerking met vertegenwoordigers van de culturen en groepen die Delfshaven rijk is.Gerelateerd