Categorieën

Service

Uit het hele land komen ze zingen in Schiedam

Uit het hele land komen ze zingen in Schiedam
Uit

Uit het hele land komen ze zingen in Schiedam

  • Redactie
  • 20-07-2015
  • Uit
Uit het hele land komen ze zingen in Schiedam

SCHIEDAM - Gratis genieten van klassieke zang, dat kan zondag in de Grote of St.-Janskerk tijdens de twaalfde editie van het Klassiek Open Podium. Toeschouwers kunnen in een prachtige akoestiek van klassieke zang genieten.

“Elke keer weer komen solisten vanuit het hele land naar Schiedam. Zangers of zangeressen krijgen in Schiedam de mogelijkheid zich te presenteren aan het aanwezige publiek. Zij worden begeleid door de vaste begeleider op piano, Jean-Baptiste Milon. Bij de vorige edities bleek het niveau erg hoog. Er zijn slechts enkele steden in Nederland waar een dergelijk open podium wordt georganiseerd”, zegt de organisator, Stichting Opera aan de Schie.

“We hebben niet altijd de luxe om aan een uitvoering mee te doen. Daardoor missen we een podium om op te treden en ons te kunnen verbeteren. In Schiedam zijn daarom meestal veel collega's aanwezig. Iedereen is blij om voor het voetlicht te kunnen treden. Maar het is moeilijk om voor andere zangers op te treden. Ze zijn ontzettend kritisch”, aldus één van de solisten tijdens het Klassiek Open Podium vorig jaar.

Zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur in de Grote Kerk, Lange Kerkstraat 37. De entree is gratis.