Uitbundige verjaardag Franciscus Lodewijkgroep

06-06-2021 Uit Redactie

Foto's: Scouting FLG


SCHIEDAM - De scouts van de Franciscus Lodewijkgroep (FLG) hielden gisteren in de Plantage een 'verjaardagsopkomst'. Zij vierden dat de scoutinggroep uit Schiedam-Centrum 88 jaar geleden (officieel op 11 mei) werd opgericht.

Behalve de jeugdleden waren ook hun vrienden en de kinderen van de partij rond de Plantage, in totaal meer dan zeventig deelnemers. "Eindelijk weer een ouderwets gezellig en bijna normaal verjaardagsfeestje!", was een terugkerende reactie.

De jongste kinderen (van vier tot tien jaar) gingen als eerste van start, in de tweede helft van de middag was het de beurt aan de jeugd van tien tot achttien jaar. Er was een bungeerun (aan een elastiek op een springkussen zo ver mogelijk proberen te rennen), zo hoog mogelijk kratstapelen terwijl je aan een touw gezekerd bent, pijl en boogschieten, stenen schilderen, een marshmallow roosteren boven het kampvuur, mega-jenga, mini-pionieren met bamboestokken en er werden ondertussen heerlijke pannenkoeken voor de kinderen gebakken.

De gezellige drukte duurde de hele middag. "Er was duidelijk te merken dat de kinderen, maar ook alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, toe waren aan een leuke gezamenlijke buitenactiviteit na een lange periode waarin dit allemaal niet mogelijk was", was de teneur van de ervaring van de begeleiders.

De Scouting FLG maakt zich nu op voor de komende zomerkampen.

Bekijk de foto'sGerelateerd