Undertow bij Open Art Exchange - Jacques Tange toch te zien

26-02-2021 Uit Advertorial


SCHIEDAM - Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart openen wij vanaf 10 maart onze deuren voor de bijzondere internationale tentoonstelling Undertow. De onderstroom is meestal onzichtbaar, maar onmiskenbaar aanwezig, gaat op natuurlijke wijze haar eigen weg, vaak in een andere richting dan de waarneembare bovenstroom. Van oudsher zijn vrouwelijke kunstenaars vaak minder zichtbaar in de internationale kunstwereld, maar zij zijn er altijd geweest met een geheel eigen visie en geluid.

De solotentoonstelling van Jacques Tange zal toch nog een week te zien zijn in onze galerie. Van woensdag 3 maart tot en met zaterdag 6 maart zijn wij open voor bezoekers. Dus wilt u deze speciale jubileumtentoonstelling niet missen? Reserveer dan snel een tijdslot voor uw bezoek,hier. Wees er snel bij, want er zijn maar vier tickets per uur verkrijgbaar.
Toegang is uiteraard gratis.

In Undertow bieden wij een podium aan twaalf vrouwelijke kunstenaars met diverse culturele achtergronden vanuit landen over de hele wereld, van diverse generaties en met uiteenlopende werken, stijlen en technieken. Zij vertellen hun verhaal en reflecteren op de wereld zoals zij die beleven. Dit zorgt voor een divers aanbod en interessante combinaties. Zo combineren wij de abstracte werken van Heleen Mos (NL) en Marie Ruprecht (Oostenrijk), die beiden hoop vinden in oud en nieuw, dag en nacht. Daarnaast tonen wij de onderwater foto's van Rahshia Sawyer (USA) die met hun semi abstracte bedekte composities een bijzondere blik gunnen op de belevingswereld van de vrouw.

Wij waren onder de indruk van de bijzondere houtskoolwerken met acryl op canvas van de jonge kunstenaars Neo Mahlangu (Zuid-Afrika) en Damilola Olesogun (Nigeria). Mahlangu laat sobere, krachtige vrouwenkoppen zien in een strak wit vlak met een bijna mythische uitstraling. Olusegun (Nigeria) contrasteert haar levensechte autonome portretten in houtskool met felgekleurde accenten en vlakke, monochromatische, bijna vervreemdende achtergronden.

De abstracte sculpturen van Alexandra Harley (VK), waarin zij met verschillende materialen op zoek gaat naar beweging en transformatie in complexe structuren, sluiten prachtig aan bij het werk van de Australische Elysha Rei en de Nederlandse Inge van Haastert. Rei volgt haar Japanse roots in het maken van grote, ronde, witte symmetrische, papier gesneden werken, welke goed communiceren met de abstracte schilderijen van Inge van Haastert (NL) die hun eigen 3D wereld lijken te creëren met ronde holle en bolle vormen waarin veel valt te ontdekken.

Ook de levensgrote steden op papier van Fenneke Hordijk (NL) zijn te zien, in combinatie met de kleine kleurrijke stedelijke composities van Laurence Causse-Parsley (Frankrijk/VK) en de contrastvolle schilderijen van Fernanda Morales Tovar (Mexico) over haar visie op mens en maatschappij. Last but not least, ziet u de expressionistische vrouwelijke portretten met een rauw randje van Teona Paichadze (Georgië), geschilderd op aluminium printplaten.

De tentoonstelling Undertow is te zien vanaf woensdag 10 maart. Tijdens de openingsweek verzorgen wij een hapje en een drankje tijdens uw bezoek. Het is nu mogelijk om hier een tijdslot te reserveren voor een bezoek aan onze galerie, geheel volgens de Coronamaatregelen. Wees er snel bij, want er zijn maar vier tickets per tijdslot verkrijgbaar! Toegang is uiteraard gratis. De tentoonstelling is nog op afspraak te bezoeken tot zondag 18 april.

Gerelateerd