Categorieën

Service

Vandaag geen Hart & Schie, maar in 2018...

Vandaag geen Hart & Schie, maar in 2018...
Uit

Vandaag geen Hart & Schie, maar in 2018...

  • Redactie
  • 26-08-2017
  • Uit
Vandaag geen Hart & Schie, maar in 2018...
SCHIEDAM - Voor wie vandaag nog had willen gaan kijken en luisteren bij 'Hart & Schie': het aangekondigde feest van de klassieke muziek gaat niet door.

Rob Dijkstra wilde langs de Schie, tussen Proveniershuis en Overschiesestraat, twee dagen lang klassieke muziek brengen. En dan wel die muziek waar Schiedammers wat mee hebben. Hij riep in het voorjaar mensen in de stad op hun favoriete klassieke stuk aan te brengen - met een grote kans dat dit vandaag en morgen ten gehore zou worden gebracht. Zie dit artikel van Schiedam24 uit mei.

Betrokkenheid creëren onder de Schiedammers bij klassieke muziek. Dat was de bedoeling. Door van muziek luisteren een belevenis te maken. Dus ook muziek te kijken, met een biertje of wijntje er bij. Met jong talent op het podium, op een bijzondere plaats.

Maar het evenement gaat niet door. Vooral door persoonlijke omstandigheden. Dijkstra kreeg te maken met fysieke malheur, tot aan ziekenhuisopname toe, en is niet in staat geweest de lijst met favorieten samen te stellen en daarna vertolkers te boeken. "Maar ik heb alles wat wel binnen is gekomen bewaard en we gaan nu gewoon verder werken aan Hart & Schie in 2018", aldus Dijkstra.

Zijn terugkerende energie kan hij toch wel kwijt dezer dagen, in de organisatie van het wereldmuziekevenement Verueno, waarbij hij ook betrokken is. Verueno is volgend weekend, in het Julianapark.