Vers-tappen in een Helemaal Hollands corso

04-08-2018 Uit Redactie

Foto's: Jasha Garritsen, Erik Meijer, Herman van Nieuwenhuizen en Ted Konings


VLAARDINGEN - Met als thema ‘Helemaal Hollands’ deed het Varend Corso gisteren Vlaardingen aan. Een feestvierend Vlaardingen, dat nog steeds in het teken staat van het eerste millennium van zijn bestaan.

De stoet van 41 deelnemende boten plus begeleiders trok op de 'RIjnmonddag' van de veiling in Honselersdijk naar De Lier, Schipluiden en na Vlaardingen (keren bij de Emmakade) naar Maasland. De boten met bloemen, planten en groenten trokken langs de kades en op (en onder) de bruggen door. Het was heerlijk warm, met soms een koele bries, en wellicht dat de hitte sommige mensen thuis deed blijven, want het was volgens de mensen lang niet zo druk als in eerdere jaren.

Voorop voer het Vlaardingse vlaggenschip. Dit is een boot in Vikingstijl met Vlaardingse strijders, boeren en edelen uit de elfde eeuw. Burgemeester Annemiek Jetten heette bij de Polderpoort de middeleeuwers op die boot welkom en las ook een korte maar krachtige brief van graaf Dirk III voor, die gericht was aan alle Hollanders, over samen bouwen aan een bloeiend Holland. Verder typische Hollandse boten met als thema's De Fabeltjeskrant, Vers-tappen (lekker veel fruit!), de familie Flodder en de Luizenmoeder.

Vandaag is het Varend Corso nog te zien in het Westland, en morgen trekt de stoet naar Delft.

Bekijk de foto's