Verueño: van Portugees tot Balkan

26-08-2018 Uit Redactie

Magda Mendes; foto: Hans Sloot


SCHIEDAM - Kalinka, Magda Mendes, Orchestre Partout en de Balcony Players zijn de muzikanten die komend weekend het publiek van Verueño hun kunnen zullen tonen.

Het muziekprogramma voltrekt zich op zondagmiddag. Met eerst de Russische muziek van Kalinka - 'een lust voor oog en oor' - dan Magda Mendes die het publiek meeneemt naar haar thuisland Portugal. Vervolgens het Orchestre Partout, dat bestaat uit muzikanten die gevlucht zijn uit hun land van oorsprong. "Een bijzondere groep mensen, met gevarieerde muziek en vele instrumenten", aldus de organisatie. Het festival wordt swingend afgesloten met de Balcony Players, die opzwepende gypsy-, klezmer- en Balkanmelodieën brengen. Onmogelijk om bij stil te zitten of staan.

Het programma op zondag duurt van een tot zes. Op zaterdag is er vanaf zes uur 's avonds een maaltijd in het park. Onder het gnoet van muziek, in dit geval de Braziliaanse band Sunolia Trio met gastmuzikante Floor Polder. Na het diner wordt er een wereldmuziekfilm getoond, in samenwerking met Wenneker Cinema en het Suikerzoet Filmfestival. Gedurende de twee dagen zijn er foto's te zien van Stacii Samidin, die binnenkort exposeert in het Rijksmuseum, alsmede van andere fotografen. Voor kinderen is er een dans-workshop, met vervolgens een optreden op het podium.Gerelateerd