Virtuele wandeling langs de vesten van Schiedam

28-06-2020 Uit Redactie

SCHIEDAM - De Historische Vereniging Schiedam heeft de virtuele wandeling 'Langs De Vesten van Schiedam' gepubliceerd. Cok Boes, Nico de Vries en Reinard Maarleveld laten in deze YouTube-video historische en hedendaagse afbeeldingen zien van de stad en vertellen erover. 

"De werkgroep Stadswandelingen van de Historische Vereniging heeft een digitale stadswandeling Langs de Vesten ontwikkeld. Doel is om mensen warm te maken (of te houden) voor de historische wandelactiviteiten. Deze digitale wandeling is dus geen alternatief, maar een stimulans om straks (wanneer het weer kan) "echt" te gaan wandelen", zo licht de vereniging toe. Je vindt de digitale wandeling op het YouTube-kanaal van de Historische Vereniging: https://www.youtube.com/watch?v=lEazPkzroOY of door op de afbeelding boven dit artikel te klikken.

De vereniging zegt te hopen dat met ingang van vrijdag 17 juli het bezoekerscentrum op de Hoogstraat (met aanpassingen) weer opengaat. "Dat betekent dat we ook de stads- en dorpswandelingen voorzichtig kunnen hervatten. Volgens de kalender is het zondag 19 juli tijd voor de Dorpswandeling Kethel  en zaterdag 2 augustus voor Langs de Vesten. Natuurlijk moeten we een Corona-protocol opstellen om de risico’s voor bezoekers en wandelaars zoveel mogelijk te beperken", aldus de vereniging.