Voor hipsters en vluchtelingen

10-03-2017 Uit Redactie

SCHIEDAM – Een Rotterdamse geschiedenis, voor hipsters en vluchtelingen. Zo typeert Han van der Horst zijn nieuwe boek: Rotterdam Bruid van de Maas van prehistorie tot nu. De geschiedenis ligt nu in de boekhandel.

Vandaag is de officiële presentatie van het boek bij Donner aan de Coolsingel. De eerste exemplaren worden kort na twee uur 's middags door de auteur overhandigd aan Roland Vonk, de muzikale voddenman van Radio Rijnmond en aan de muzikant Pierre van Duijl, ziel van de band Dopegezinde Gemeente en ook bekend als Cor Witjes. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Voor het zo ver is, is Van der Horst tussen acht en negen uur te horen in het programma Chris Natuurlijk van Chris Vemer op Radio Rijnmond. Daarna schuift hij om tien uur aan bij ZOS Radio.

'Rotterdam Bruid van de Maas' geeft in 350 pagina´s een overzicht van de totale Rotterdamse geschiedenis. In één deel. Van der Horst schreef het voor een breed publiek, zonder voorkennis over de stad; jongeren die zich in de Maasstad vestigen, of nieuwkomers uit verre landen die hun weg naar de boorden de Maas wisten te vinden.

De eerste zin luidt: ¨Ik ben een Schiedammer in hart en nieren¨. Van der Horst vindt namelijk dat hij als geboren en getogen inwoner van een buurstad een goede blik heeft op Rotterdam.

Rotterdam Bruid van de Maas wordt uitgegeven door Prometheus.


Gerelateerd