Wedstrijd 'vereeuwig de kerk'

03-07-2015 Uit Redactie

De consistoriekamer van de Grote Kerk

De Grote of St-Janskerk houdt een schilder-, teken- en fotowedstrijd. Van juli tot en met september. Onderwerp kan de hele kerk zijn of een detail, binnen of buiten. Deelnemers kunnen in de kerk van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur aan de slag.

Kerken bieden kunstenaars door de eeuwen heen al inspiratie. Ook de Grote- of St-Janskerk biedt volop uitdaging aan artistieken om als onderwerp te nemen voor hun werk. De kerk wil die uitdaging stimuleren en heeft een wedstrijd uitgeschreven. Een schilder-, teken- en fotowedstrijd in en van de Grote Kerk te Schiedam. De wedstrijd loopt van juli tot en met september. De kerk is mede daartoe geopend vanaf dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Een jury zal de inzendingen beoordelen op kwaliteit en originaliteit. Elke deelnemer kan zijn of haar keuze van het onderwerp zelf bepalen. Het kan bijvoorbeeld een totaalbeeld zijn. Maar een detail van het interieur of exterieur van de kerk is evenzeer mogelijk. Neem nu de consistoriekamer, een kamer die normaal achter slot en grendel is. Op de muur vinden we daar een met goud belegd eeuwenoud behang. De luiken gingen voor de fotograaf van Schiedam24 even op een kier, flitsen is niet toegestaan, dat zou het behang aantasten. Kijk eens naar de schitterende kleuren, zie het spel van licht en kleur.

De deelname aan de wedstrijd is gratis. Deelnameformulieren kunnen worden opgehaald en ingeleverd in de Grote Kerk tijdens de openingsuren. Meer info bij Joop de Beer op 010 – 4263822.Gerelateerd