Welpen ontdoen Talaabpool Brielse Meer van plastic

27-05-2019 Uit Redactie

Foto's: Richard Spruit


SCHIEDAM - Zo’n tweehonderd jonge scouts uit de regio, welpen, verzamelden zich zaterdag in Brielle. Volgens het themaverhaal hielpen ze daar om de Talaabpool uit het Junglebook te ontdoen van plastic.

De Talaabpool - voor niet-welpen het Brielse Meer - bleek behalve om schoon te maken, ook een prima bron van vermaak.

“Welpen zijn meisjes en jongens van zeven tot elf jaar. We willen ze graag op een speelse manier bewust maken van de wereld om hen heen”, zo vertelt Peter van Dalen, een van de organisatoren van Scoutingregio Maasdelta. “Tegelijkertijd is alles op deze leeftijd nog heel speels.”

De kinderen deden onder andere een wedstrijd waarbij water doorgegeven moest worden en ze flink nat konden worden. Ook verfden ze met hun neus. Het thema was het schoonmaken van de Talaabpool, een meer uit het Jungleboek. Hoogtepunt was volgens de deelnemers het zeilen, waarbij de jonge scouts door oudere waterscouts werden meegenomen in de zeilboten over het Brielse Meer. Ook stapten de tweehonderd welpen in de kano om in groepjes van drie over het meer te peddelen.

De welpen kwamen uit Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en de Zuid Hollandse eilanden. Vanuit Schiedam deden de welpen van de Scouting Tono-groep en de Scouting BvH mee.

“Het was heel leuk om ook eens te spelen met zo veel welpen van andere Scoutinggroepen”, zo verteldtde achtjarige Eva. “Zelf zit ik bij de Scouting Tono-groep uit Schiedam-Groenoord, maar hier komen welpen uit de hele regio bij elkaar.” Zelf vond ze het kanoën het leukste, hoewel de vragenkwis bij deze welp ook goed scoorde.

Bekijk de foto'sGerelateerd