Wenneker Cinema steeds populairder

06-01-2020 Uit Redactie

Fragment uit Bohemian Rhapsody


SCHIEDAM - Wenneker Cinema groeit nog steeds in populariteit: afgelopen jaar kwamen er meer bezoekers dan ooit.

Menno Siljee, voorzitter van het bestuur van het filmhuis, maakte gisteren tijdens een nieuwjaarsreceptie voor de vrijwilligers bekend dat bijna vijftienduizend filmkaartjes werden verkocht. Dat waren er twintig procent meer dan in 2018.

Behalve de vijfienduizend filmbezoekers 'in de losse verkoop' kwamen er nog eens bijna vijfduizend bezoekers naar schoolvoorstellingen, het Suikerzoetfestival en de Lions- benefietdag. “Dankzij de inzet van ook een record aantal (zestig) vrijwilligers, directeur Gerard (Sparla red.) en coördinator Fred (van de Griendt-red.) kunnen we terugkijken op een zeer succesvol filmhuisjaar met een totaal van bijna twintigduizend bezoekers!”, aldus Siljee.

Wenneker Cinema schrijft de groei toe aan enkele publiektrekkers, als Bohemian Rhapsody, A Star is Born, A casa tutti bene en The Favourite, maar ook aan de educatieve voorstellingen. Bovendien nam Wenneker Cinema deel aan de 'cultuur-preview-dag' voor de brugklassen van Lyceum Schravenlant en op 14 juni aan de eerste S’Culture Club, een multidisciplinair festival dat werd georganiseerd samen met en voor Schiedamse jongeren. Dit jaar is Wenneker Cinema wederom onderdeel van het educatieve aanbod voor primair en voortgezet onderwijs, zo maakt het filmhuis bekend. "Daarnaast trokken de roze film, film & diner en film & filosofie veel nieuwe bezoekers."Gerelateerd